Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2017 21:47 - Към какво се стремим?
Автор: eretik Категория: Политика   
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове:
0



Ние желаем да заменим демокрацията с меритокрация. Демокрацията е триумфът на тълпата, на овцете, на посредствеността. Ние смятаме система, в която гласът на гения и на слабоумния има еднаква тежест при определянето на съдбата на обществото, за абсурдна. От друга страна, тя е от полза единствено на олигарсите и всъщност не е нищо повече от прикрита плутокрация. Демокрацията е управление на народа от богатите и в името на богатите. Както казва Х.Л. Менкен "Демокрацията е изкуството и науката за това как да менажираш цирка от клетката за маймуни".

Една от основните цели на меритокрацията е да предотврати появата на постоянен династичен елит. Нито една социална група не трябва да може да даде на своите деца предимства, от които останалите деца са лишени.

Семейства като Ротшилд, са толкова богати и могъщи, че могат да си „купят“ бъдещето. Защо да позволяваме на такива хора да диктуват живота на бъдещите поколения? Светът трябва постоянно да се регенерира. Всяко новородено трябва да израсне в среда без изкуствени пречки пред това максимално да развие талантите си. В днешно време, ако името ви е Буш или Ротшилд, можете да очаквате много хубав живот. Ще можете да се възползвате докрай от привилегиите, които ви дава това име. Хората от бедни и непривилегировани социални слоеве не могат да се конкурират с вас, без значение колко могат и колко знаят. Системата е създадена да работи срещу тях. Меритокрацията се стреми да гарантира, че никой няма да може да манипулира обществото по този начин. Всеки трябва да има равни възможности. Целта на меритокрацията е да преустрои обществото като едно състезание, в което всички започват от една стартова линия и в което природно най-добрите състезатели печелят.

Ние желаем да заменим либералния капитализъм със социален капитализъм, където икономическата макроструктура е социалистическа, но микроструктурата се управлява от пазара. Меритокрацията е капитализъм без всичко, което е дефектно в капитализма - без трансфери на огромни богатства по наследство, лоша пазарна регулация, огромни богатства в ръцете на малцина, безпощадна конкуренция, при която победителят печели всичко, фаворитизъм, корупция, лобизъм, извиване на ръцете на правителствата от международни банки и картели, липса на емпатия и човечност. Ние се стремим да премахнем онези черти на капитализма, които позволяват на един малък привилегирован елит да контролира всички останали. Свободният пазар е сам по себе си предварително нагласена игра. Социалният капитализъм и капитализъм, без механизмите за нечестна игра.

Огромните богатства на бизнес династиите, прехвърляни по наследство са главната причина за създаденото социално неравенство. Позволявайки наследяването, в едно общество винаги ще се появява един династичен елит, който ще се опитва по всякакъв начин да запази и увеличи своята власт и богатства. Представителите на елита създават механизми, които гарантират, че парите ще отиват при пари (а нищетата ще ражда нищета) и, че външни хора няма да имат достъп до хранилката. Манипулираният капитализъм се състои от картели и ползва само "нашите" хора.

Чрез 100% данък върху наследството, социалният капитализъм елиминира богатството на династиите на олигарси, мутри и съмнителни бизнесмени. Този тип капитализъм се стреми да наложи истински пазари. В момента, всички пазари са свободни на теория, но на практика навсякъде има нелоялна конкуреция. Големите пазарни играчи могат да получат важна информация за пазара много по-рано от малките фирми. Те плащат за тази информация и само те могат да си я позволят. Така се гарантира, че големите ще стават по-големи, а малките - по-малки. Това не е ефективна пазарна конкуренция. Социалният капитализъм се опитва да преструктурира пазарите, така че да бъдат подходящи за малките играчи. Достъпът до важна пазарна информация трябва да бъде гарантиран за всички, еднакво бързо.

Ние желаем да видим логичния край на всички по-разпространени световни религии. Християнството, ислямът, будизмът и индуизмът са остарели, ирационални суеверия, базирани на болна фантазия и заблуда. Те нямат място в модерния свят. Ако една религия не съдържа елемент, който да я поддържа актуална и да и помага да еволюира, то тя е загуба на време и става все по-неадекватна с всяка изминала секунда. Дават ли ни древните религии на евреи, християни, мюсюлмани, кикхи, будисти, индуси и таоисти, каквото и да е било реално и практично познание за съвременния свят?

Религията, базирана на разума е единственият отговор на шестващия материализъм. Трябва ни религия, основаваща се на математиката, постоянно актуализирана чрез съпоставяне на нейните рационални догми с емпиричните доказателства. Тази религия, макар и основана на висша логика и математика, няма да бъде в никакъв случай суха и разбираема от тесен кръг академици. Тя трябва да има и силен емоционален елемент.

Що се отнася до науката, бихме искали да видим края на научния материализъм и неговата замяна от онтологичната математика. Науките са подраздел на математиката, а не обратното.

Ние се стремим да преведем всички метафизини философски системи на езика на математиката.

Ние желаем една експлозия от изкуство, дизайн, архитектура и естетика. Защо изкуството да не стане главно перо на икономиката. Представете си десетки хиляди заети в сектора на изкуството.

Бихме искали паранормалните явления да бъдат изучавани сериозно и креативно. Задълбочени изследвания трябва да се проведат върху дясната половина на човешкия мозък и теорията за бикамерализма на Джулиан Джеймс.

Психологията трябва да заема централно място в обществото. Обществото трябва да бъде организирано така, че да оптимизира потенциала на хората. Психологическото профилиране и психологическите решения на конфликти ще бъдат вградени в обществото.

Субективните разбирания за добро и зло трябва да бъдат заменени от рационални категорически императиви и научно познание за човешкото поведение.

Преди всичко, ние се стремим да превърнем разума, а не емоционалността в движещата сила на човешктото съзнание. Емоционалното съзнание ни даде религии основани на страх и възмездие като християнството, както и социална организация, задвижвана от алчност, егоизъм, завист и страх. Емоциите и въображението трябва да играят роля в живота, и то доста важна роля, но те трябва да бъдат подвластни на разума. Аполон трябва да овладее Дионисий.

Нашето начинание е грандиозен алхимичен експеримент за трансформация на обикновения метал (човечеството) в злато (свръх-човечество).

Ние искаме да трансформираме обикновените хора в богове. Нашата цел е усъвършенстването на човечеството. Ние искаме да премахнем всякакви робски инстикти у човека, инстинкти, които го карат да се кланя на странни богове като Йехова, Алах и Христос.

Ако искате да живеете в свят на мързел, глупост и посредственост, свят на съвършено равенство – станете комунист. Ако искате алчен и егоистичен свят, където 1% хищници-психопати се изхранват на гърба на останалите 99% - бъдете капиталист. Ако искате бъдеще, подобно на това в сериала „Стар Трек“, където човечеството използва най-умните си хора, за да достигне до най-далечните звезди – станете меритократ.

Присъединете се към нас в най-голямото предизвикателство - изграждането на един по-добър свят.

 

 



Тагове:   система,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eretik
Категория: Политика
Прочетен: 6717
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930