Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2017 21:48 - Странни хора
Автор: eretik Категория: Политика   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
0



Всяка корпорация е юридическо „лице“. За правни цели юридическите лица са приравнени към физическите. Тоест, за обществото, те са хора като мен и вас. Светът ни се доминира от тези глобални корпорации, но какви точно хора са те?

Те са алчни – мислят единствено за своята печалба – циничи, безпощадни, склонни са да прибегнат към всяква тактика, за да спечелят. Те експлоатират, манипулират, използват властта си и средствата си, за да заплашват и тормозят. Ако се опълчите срещу тях се пригответе за среща със скъпоплатените им адвокати. Чрез психологически манипулативни реклами, те контролират съзнанието на хората. Те изграждат свой бранд имидж, който няма нищо общо със същността на компанията. В тях цари краен конформизъм и стадно мислене. В тези корпорации немотивирани, зле платен дрони извършват зле убийствено скучни задачи. Задръстени и некадърни хора, чиято единствена мотивация е заплатата, заемат всички дребни мениджърски позиции. А директорските бордове са пълни с психопати, които постоянно мислят схеми как да са номер едно.

Корпорациите, както и да го погледнем, са изключително странни „хора“, а и в тях работят доста странни типажи. Корпоративният живот е животът на зомбитата. Ставате зомби в момента, в който прекрачите прага на корпорацията. И въпреки това, ние позволяваме на тези корпорации да управляват света ни. Да не сме се побъркали? Основните религии също могат да бъдат разглеждани като личности. И тези личности са даже още по-побъркани от корпорациите, но и те имат огромен контрол върху света. Светът трябва да създаде рационални институции – рационални „личности“. Иначе ще си остане лудницата, която е в момента.

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eretik
Категория: Политика
Прочетен: 6719
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930